021-88531988

sepehrprofile@yahoo.com

 
 
 

معرفی انواع محصولات فولادی براساس استاندارد اروپایی

نیم رخ I شکل تیرآهن

این دسته از پروفیل ها جزو نیم رخ های تیپ I می باشند که از مهمترین نیم رخ های مصرفی در ساختمان های فلزی هستند. این نیم رخ ها در انواع IPB، IPE و INP در بازار موجود می باشند.

تیرآهن IPB

این نوع تیرآهن در ساختمان سازی با نام مقطع I شکل بال پهن و یا H شکل شناخته می شود. عرض بال این محصول برای پروفیل هایی تا عمق 300 میلی متر که عمق مقطع یکسانی دارند برابر است. از این مقطع به صورت تکی برای ستون استفاده می کنند و در سه نوع سبک؛ متوسط و سنگین موجود است.

تیرآهن IPE

این نوع تیرآهن پهنای بال بیشتری داشته و برای اتصالات پیچی و پرچی مناسب تر است. کاربرد اصلی این محصول به عنوان عضو خمشی بوده و خواصی مشابه تیرآهن INP دارد.

تیرآهن INP

این محصول متداول ترین نوع تیرآهن است. با این حال استفاده از آن به صورت تکی برای ستون مناسب نبوده و باید به صورت مرکب استفاده گردد. همچنین به علت وجود شیب در بال ها برای اتصالات پیچی و پرچی مناسب نیست.

نیم رخ ناودانی

این محصول تحت عنوان ناودانی در بازار شناخته شده و تنها دارای یک محور تقارن می باشد. بنابراین به صورت تکی ، مقاومت خمشی نداشته و بهتر است به عنوان یک عضو خمشی تیر و به صورت دوبل مورد استفاده قرار گیرد. موارد کاربرد این مقطع ستون های مرکب، تیرهای مشبک ، خرپا و بادبند می باشد. همچنین به صورت تکی جهت سقف های شیب دار مورد استفاده می باشد.

نیم رخ L شکل نبشی

نبشی یکی از مهمترین پروفیل های ساختمانی بوده که به صورت بال مساوی و بال نامساوی در بازار موجود است. کاربرد اصلی آن برای تقویت ورق های فولادی و اتصالات در ساختمان سازی می باشد. به صورت تک و دوبل مورد استفاده بوده و در طول های 6، 12 و 15 متر در بازار موجود است. در نبشی با بال های مساوی پهنای بال ها برابر بوده و در نبشی با بال های نامساوی پهنای بال ها برابر نیست. در نقشه های ساختمانی این محصول با L نشان داده می شود و پس از این حرف دو عدد مربوط به پهنای بال ها و یک عدد مربوط به ضخامت آورده می شود.

پروفیل ساختمانی
نیم رخ سپری T

این پروفیل های T شکل به سپری معروف می باشند و عمده کاربرد آن ها در ساخت اعضای مرکب و اتصالات سازه های فولادی است. سپری ها دارای اندازه های مختلف قاعده و ارتفاع می باشند و عیب اصلی این مقاطع مقاومت خمشی کم آن ها و سطوح مایل به بالاست که در اتصالات ایجاد مشکل می کنند. این مقطع اکثرا در ساخت خرپا ، در و پنجره، سقف شیروانی و اسکلت سقف کاذب مورد استفاده قرار می گیرد.

نیم رخ Z

این پروفیل به شکل Z بوده و نیم رخ زد نیز نامیده می شود. عمده کاربرد آن در پوشش سقف های شیب دار و کشتی سازی می باشد. در نقشه های مهندسی با Z نشان داده شده و عدد نشان داده شده پس از این حرف ارتفاع پروفیل را نشان می دهد.

ورق و تسمه

ورق های فولادی به دو نوع ساده و آجدار طبقه بندی شده و در ساخت مقاطع فولادی ، پوشش و اتصالات مورد استفاده می باشند. همچنین به ورق هایی که عرضی کمتر از 160 میلی متر داشته باشند تسمه گفته می شود. این محصولات معمولا در طول 12 متر و حتی 15 متر نیز مورد استفاده قرار می گیرند و در نقشه های مهندسی با علامت PL نشان داده می شوند. اعدادی که پس از این حروف آورده می شود نشان دهنده طول، عرض و ضخامت ورق و تسمه می باشد.

مقاطع چهارگوش و میلگرد
میلگردها نیز از قطر 5 تا 220 میلی متر در بازار موجود می باشند و جزو پروفیل های ساختمانی بسیار با اهمیت در ساخت و ساز به حساب می آیند.

لوله و قوطی

از این محصولات معمولا در ساخت ستون ها استفاده می گردد.

موارد مصرف پروفیل ها
همان طور که دیدید پروفیل ها در انواع مختلفی در بازار موجود می باشند بنابراین کاربرد آن ها نیز بسیار گسترده است. در ادامه به معرفی تعدادی از مصارف پروفیل های فلزی در بازار خواهیم پرداخت.

پروفیل های مربع و مستطیل با مقطع کوچک به عنوان نرده های فلزی برای در و پنجره ساختمان؛ کناره راه پله ها و نرده کشی اطراف کارخانجات

پروفیل های مربع و مستطیل با مقطع بزرگ برای ساختن اسکلت فلزی و ستون

شاسی تریلرها و نفت کش ها

صنایع خودروسازی

ساخت پایه میز و صندلی

پوشش سقف سوله

ساخت چهارچوب های بزرگ آهنی و قالب های فلزی

لازم به ذکر است که این موارد تنها بخش کوچکی از موارد کاربرد پروفیل ها می باشد.